Bak kulissene på en annerledes tegnefilm

Tegnefilmen "See Monsters" ble laget på Larvik kulturskole høsten 2010. Målet var å lage en tradisjonell tegnefilm der barn og profesonelle animatører samarbeidet.

Prosjektet har fått stor oppmerksomhet og skal utvikles videre i 2011. Trykk på linken under og les mer om dette prosjektet.


ALLE FOTO: HARALD D. NORDLIE

Larvik kulturskole, en av landets ledende kulturskoler, var tidlig ute med satsing på animasjonsfilm. Sandnes Media har vært med helt fra starten, og bistått med lærerne Ingebjørg Faugstad Mæland og Hans Jørgen Sandnes. Det var også disse som fikk idéen til prosjektet som ble til det nyskapende tegnefilmverkstedet. Prosjektet ble en del av barne-satsingen Barnas Ark.


Nærmere 30 barn arbeidet i en uke med tegnefilmprosjektet. De malte bakgrunner, tegnet animasjoner (24 bilder til ett sekund film) og laget historien. Det store animasjons-studioet ble innredet med lysbord og tegnesaker, og elevene arbeidet tett med de voksne animatørene.


Filmen ble vist form forfilm til Harry Potter på Bølgen i Larvik, hadde online-premiére på Østlands-Postens nettsider og har i ettertid blitt lagt merke til i de andre nordiske landene. Dette ble derfor grunnstenen til et nytt prosjekt i 2011. Mer om dét kan du lese senere! Filmen kan du nå se på YouTube.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar