SkolekursAnimasjonsfilm er en glimrende introduksjon til filmspråket, noe elever og lærere liker godt. I kurset “Film og Animasjon” får skoleelever møte en filmskaper, lage manus og animasjonsfigurer, prøve seg som animatører og delta på sin egen filmpremiere. Opplegget er inne i sitt 10. år og er et etterspurt opplegg i hele Vestfold. Produksjonen består av et heldagsopplegg som avvikles klassevis. Tilbakemeldingene er svært gode. 


En elev fra Sandefjord sier: – Vi lærte noe nytt… jeg digger å bruke henda og å lage en historie ut av den minste ting. Begge deler fikk vi gjøre på dette kurset!

“Film og animasjon” er utviklet som et heldagsopplegg for 10. klasser i Den Kulturelle Skolesekken, Vestfold. Klassen får besøk av en filmskaper som først forteller om egen produksjon, viser filmklipp og gir et innblikk i sin hverdag. Filmskaperen er enten regissør Trond Jacobsen, animasjonsregissør Hans Jørgen Sandnes eller animatør Ingebjørg F. Mæland. Deretter holdes det workshop i animasjonsfilm, der elevene veiledes og fortelles om virkemidler, triks og praktisk filmarbeid. Dagen avsluttes med felles filmpremiere på storskjerm og filmene deles deretter på Facebook.

– Elevene var veldig fornøyde med kurset! Vi lærere så at de var oppslukt av arbeidet og koste seg. Det vi også ser, er at dette opplegget fanger opp skoleleie elever som ellers ofte faller ut.
Dette sier trinnleder Kari Håberget ved Varden Ungdomsskole i Sandefjord. “Film og Animasjon” oppfordrer til bruk av kreativitet, samarbeid og praktisk problemløsing mens de forteller sin lille historie.

– Dritbra, en effektiv måte å skjønne hva animasjon er! Jeg ble inspirert, skulle ønske vi kunne gjøre dette mer, jeg likte det! sier en elev ved 10. trinn på Bugården ungdomsskole, Sandefjord. – Kjempegøy, det var en utfordring og vi fikk være kreative. Kurslederen var kjempeflink, og jeg følte at vi fikk til å lage en god film. Undervisningen var også lærerik og morsom, og vi fikk ha det gøy en hel dag. Jeg likte godt at vi måtte være selvstendige og at vi fikk ordne ting selv.

Opplegget fungerer for både barneskole og ungdomsskole. Ønsker du mer informasjon om dette, kan du ta kontakt med oss, helt uforpliktende: post@sandnes-media.no

Se også Skapende Blogg sin omtale av kurset.

Vi "skreddersyr" kurset i samarbeid med dere.